O nama

Projekat BERA - Osnovni obrazovni program za odrasle Rome je u sklopu Erasmus + projekata, koju podržava Evropska Unija. Ovaj projekat je započet u septembru 2015. godine i traje do avgusta 2018. godine.

Naš projektni tim se sastaje od 6 različitih organizacija. Projekt koordinator je Mihaela Haunold iz Caritas fur Menschen in Not iz Austrije. Partnerne organizacije su: Caritas Viseu iz Portugala, Caritas Bosne i Hercegovine, Caritas Subotica iz Srbije, Caritas Alba Iulia iz Rumunije i Caritas Ambrosiana iz Italije.

Naš cilj je razvoj i izdrada  međunarodnog edukacionog  koncepta za odrasle Rome. Za nas je važna stvar, kako uzeti u obzir vrlo visoku internacionalnu mobilnost ciljne grupe pri izradu našeg koncepta. Zbog ove činjenice planiramo izradu fleksibilne jedinice učenja.

Svi naši rezultati će biti sažeti u tri priručnika i biće dostupni potpuno besplatno na našem websajtu. Tu će biti jedan priručnik za obrazovanje odraslih, jedan priručnik za obrazovanje u porodičnim grupama i priručnik sa rezultatima naših ispitivanja.